Biografie

Myrthe Effing (1992), 
Enschede

In 2015 heb ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie afgerond. Tijdens mijn stage in Kaapstad, Zuid-Afrika, ben ik mijn liefde voor (portret)fotografie en verschillende culturen nog meer gaan ontwikkelen. 

 

Mijn passie ligt bij het in beeld brengen van sociaal-maatschappelijke thema's. Mijn meest recente werk is de serie Rainbow Lia. Gepubliceerd in o.a. Het Parool en AD.

 

Om meer te leren over het conceptuele denken in fotoseries, ben ik in september 2016 gestart met de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool in Amsterdam. Inmiddels ben ik afgestudeerd met de serie Willem Wilmink Vandaag. Ik heb mijn werk geëxposeerd bij Fotogalerie Objektief, waarbij Matthijs van Nieuwkerk - groot Wilmink-fan - de expositie heeft geopend. Een bijzonder moment waar ik heel trots op ben.


ROZENKUNST Inmiddels heb ik mijn passie en liefde voor collegefotografie verder ontwikkeld tot het merk Rozenkunst. Een serie producten, bestaande uit t-shirts, kunst aan de muur en ansichtkaarten. Hierbij staan bloemen centraal. Zelf word ik altijd heel blij van bloemen en dat wil ik graag delen met anderen.